The Avenue

April 2010

This Victorian semi-detached house is both the clients' home and their investment for the future. The brief was to activate the house as a whole and solve the problem of a gloomy interior by bringing as much light into it as possible.

The project proposed creating a series of roof lights and cutting back the floors to allow light to reach the darkest corners of the house. Of particular importance would be high usage areas, such as the kitchen, and transforming the house from a compartmentalized layout into a semi-open style that would provide a more flexible use of the space.

This design would have a positive impact on the everyday life of the family by creating areas that were clearly private, but at the same time allowing for interaction within the proposed space.



The Avenue (2010)

The Avenue (2010)

The Avenue (2010)

The Avenue (2010)

The Avenue (2010)